Tom Knook, telg uit bekend meubelgeslacht

29 september 2017

Al 30 jaar leven als God in Frankrijk

 

Zijn Frans is vloeiend, uit niets valt af te leiden dat het Tom Knook betreft van de gelijknamige Winterswijkse meubeldynastie. Maar het gezicht van Tom verraadt onmiskenbaar de Knooks afkomst.In 1986 vertrok de nu 58-jarige Tom naar Frankrijk om te gaan werken. Het waren aanvankelijk geen makkelijke jaren, maar hij voelt zich er inmiddels zo thuis dat een terugkeer naar Winterswijk er niet inzit. Aanvankelijk werkte Tom aan de ontwikkeling van Franse kerncentrales namens de Franse elektriciteitsmaatschappij EDF (Électricité de France, een staatsbedrijf). Tegenwoordig verricht Tom voor EDF inspecties bij bedrijven die componenten fabriceren voor waterkrachtcentrales. Tom is hiervoor veel op pad in geheel Europa en China.

 

Tom is getrouwd met een Française en ze hebben drie geadopteerde kinderen uit Madagaskar. Ze wonen in St Didier de la Tour in het Franse departement Isère. Het dorpje van zo’n 1400 inwoners ligt in de buurt van Grenoble. In huize Knook wordt louter Frans gesproken en daar is zijn roepnaam Thomas. Toms vrouw heeft een bloemenzaak, met natuurlijk voornamelijk  bloemen uit Holland. Jaarlijks keert Tom voor een paar dagen terug naar Winterswijk voor familiebezoek, vaak probeert hij het zo te plannen dat hij ook het Volksfeest meepikt. Het volksfeest zit ook bij hem nog in de genen en wil hij liever niet missen. Ook een bezoek je aan de honk-softbal vereniging Hickory staat als het even uitkomt op het programma, hier spraken we Tom dan ook

Tom, komend uit een honkbalfamilie, heeft in zijn woonplaats ook getracht een honkbalvereniging van de grond te krijgen. “Het is me uiteindelijk niet gelukt, rugby is hier de sport”.

 

Toms ouders, Piet en Bets Knook maakten deel uit van het familiebedrijf Knook meubelen, een begrip in Winterswijk. Het bedrijf begon in 1920 met meubels maken in Lijsterbesstraat, waarna het in 1930 een winkel aan de Vredenseweg opende. In 1976 stopte men met productie van meubels, de winkel bleef tot 1993 onder de naam Knook bestaan. In het pand zit nu De Jager Wonen.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen