Twaalf gevaarlijke punten in Winterswijks verkeer

1 oktober 2019

Het verhaal in de vorige 50+Krant over onveilige verkeerssituaties heeft duidelijk gemaakt dat het Winterswijkse verkeer zeker twaalf knelpunten heeft die vragen om een oplossing. De Seniorenraad deed in het artikel een oproep aan inwoners om onoverzichtelijke en gevaarlijke verkeerssituaties te melden. Daaruit kwamen twaalf situaties naar voren die voor automobilisten, fietsers, wandelaars en kwetsbare verkeersdeelnemers zoals ouderen en ouders met kinderwagen gevaarlijk kunnen zijn.
De Seniorenraad heeft die lijst inmiddels gebundeld en aan de gemeente overhandigd. De wethouders Tineke Zomer en Elvira Schepers hebben op 12 september samen met de Seniorenraad een rondje langs een aantal knelpunten gelopen. Ook de rolstoelroute van verpleeghuis Pronsweide naar het centrum werd getest.

Op de ‘inspectieronde’ werd gekeken naar onder meer:

  • de driesprong Gasthuisstraat – Misterweg (oversteek fietsers)
  • de overweg Misterstraat – Misterweg – Landbouwstraat (auto’s die tegen verbod in linksafslaan naar Aldi/Nettorama)
  • De rotonde bij de Lidl (onoverzichtelijk) en
  • de hoek Europalaan – Tuunterstraat (diverse lastige oversteeksituaties).

Daarna werd er met rolstoelen vanaf de Pronsweide naar het centrum gereden. De wethouders ondervonden aan den lijve hoe lastig het is om als rolstoelgebruiker de schuin aflopende inritten op de stoep langs de Morgenzonweg te nemen.
In de Pronsweide werden nog een aantal andere verkeersknelpunten doorgenomen, zoals van rotonde de Peperbus (afslag Meddosestraat op de fietsstrook) en het kruispunt Singelweg-Vredensestraat-Vredenseweg.

Volgens Ton Hoogenraad van de Seniorenraad werkte de rondgang zeer verhelderend: “De beide wethouders waren in een afsluitende bespreking in de Pronsweide dan ook zeer content dat de Seniorenraad dit onderwerp aan de orde heeft gesteld. En dat zij dit in deze vorm eens goed nader konden aanschouwen.”

De gemeente gaat de genoemde locaties allemaal bestuderen en bekijken wat de mogelijkheden zijn om de verkeerssituaties te verbeteren. Deze maand gaat de gemeente op een Politiek Forum bespreken wat er met de aangedragen punten gaat gebeuren. Ook de inwoners die gereageerd hebben op de oproep, worden daarvoor uitgenodigd.

FOTO’S
Op de inspectieronde werd ook de oversteek bij de Stationsstraat genomen. Foto gemeente Winterswijk

Wethouder Tineke Zomer (links) test de rolstoelroute met Gerard Siebelink van de Seniorenraad, die daarvoor in de rolstoel plaatsneemt, terwijl Elvira Schepers op sjouw gaat met Will de Graaff. Foto gemeente Winterswijk.

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen