Vacaturesite voor oudere werkzoekenden

10 april 2018

WOERDEN – Ouderenbond ANBO en uitzendbureau Ervaren Jaren hebben een nieuw banenplatform voor 45-plussers opgezet. Met de vacaturesite ANBO-ErvarenJaren willen beide organisaties werkgevers en oudere werkzoekenden op een gemakkelijke manier samenbrengen.

“Het is de hoogste tijd dat veel meer oudere werkzoekenden aan het werk komen”, zegt directeur Jan-Dick Verheul van uitzendbureau Ervaren Jaren. “Het is van de gekke dat er zo veel vacatures zijn en er tegelijkertijd zo veel goede werkzoekenden thuis zijn die dolgraag aan de slag willen. Dat pakken we dus op”, zegt Nicolette Knobbe, mededirecteur van Ervaren Jaren.

Het initiatief is een logisch gevolg van de stappen die ANBO de afgelopen tijd al heeft gezet, zegt ANBO-directeur Liane den Haan. “Te veel kwaliteit blijft onbenut. Dat is niet alleen uiterst vervelend voor de betrokken werkzoekende, ook als samenleving kunnen we ons dat niet veroorloven. Het is niet voor niets dat we John de Wolf begin dit jaar hebben aangetrokken als ambassadeur.”

Op de nieuwe website kunnen werkgevers hun klussen en banen aanbieden. Werkzoekenden in het hele land kunnen zich meteen inschrijven en kunnen ook direct solliciteren. Behalve fulltime banen voor jonge vijftigers zijn er ook bijbanen en vrijwilligerswerk te vinden voor bijvoorbeeld gepensioneerden die nog niet thuis willen zitten. De website is ook bedoeld voor zzp’ers. Ook jongeren mogen er naar werk zoeken.

“Een pracht initiatief”, reageert John de Wolf, ANBO-ambassadeur voor de werkzoekende 45-plussers op het nieuwe vacatureplatform. “Als ouderen eenmaal bij een bedrijf binnen zijn, willen werkgevers vaak niet meer van ze af. Hopelijk krijgen nu veel ouderen zo’n kans. Ik hoop dat alle verhalen over krapte en tekorten op de arbeidsmarkt een extra steuntje in de rug kunnen zijn. Met deze nieuwe vacaturesite heb ik een extra instrument in handen waarmee ik als ambassadeur nóg meer kan bieden.”

Ervaren Jaren is als middelgroot uitzendbureau, gespecialiseerd in het aan het werk helpen van oudere werkzoekenden. ANBO, met ruim honderdduizend leden, is belangenbehartiger voor ouderen in Nederland.

Zie vacaturesite ANBO

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen