Vanaf 12 april twee duofietsen beschikbaar in Winterswijk

13 maart 2019

WINTERSWIJK – De afgelopen maanden hebben Else Klomps en de Winterswijkse Uitdaging zich ingezet om voor alle Winterswijkers een duofiets beschikbaar te krijgen. Het is nu gelukt om twee duofietsen aan te schaffen. De feestelijke opening is op vrijdag 12 april om 10.30 uur bij de WUh, Torenstraat 9.

Enige tijd geleden ontdekte Else Klomps dat er in Winterswijk voor mensen met een fysieke beperking nauwelijks mogelijkheden waren om te fietsen. Met behulp van een duofiets kunnen deze mensen samen met een begeleider erop uit. Echter, de duofietsen die er in Winterswijk waren, mochten eigenlijk alleen gebruikt worden door bewoners van de zorgcentra. Klomps startte samen met de Winterswijkse Uitdaging een campagne om voor alle Winterswijkers een duofiets beschikbaar te krijgen. Na een artikel in de krant meldden zich spontaan Winterswijkse ondernemers en particulieren die het plan wilden helpen slagen. Samen zetten zij de schouders eronder om in Winterswijk een duofiets beschikbaar te krijgen. Dankzij deze inzet is het gelukt om niet één, maar twee duofietsen met trapondersteuning aan te schaffen. Daarnaast schenkt gast- en zorgboerderij De Zonnebloem uit de Brinkheurne een familiefiets zonder trapondersteuning. Ook heeft een familie uit de regio een goed onderhouden driewieler met trapondersteuning gedoneerd.

Samenrijderspunt Winterswijk
Om de verhuur van de duofietsen in goede banen te leiden, is het zogeheten Samenrijderspunt Winterswijk opgericht. Van hieruit wordt de verhuur van de duofietsen gecoördineerd.

Wilt u er graag samen met iemand op uit om een ritje met de duofiets te maken? Als u samen met een familielid of vriend wilt gaan fietsen, dan kunt u de fiets op de dag zelf reserveren (indien beschikbaar). Heeft u niemand die met u mee kan fietsen, maar zou u wel graag een tochtje met de duofiets maken? Neem dan, bij voorkeur twee dagen van tevoren, contact op met het Samenrijderspunt, telefoonnummer 0543 200 036. De coördinatoren plannen dan een ochtend of middag voor u in waarop u de duofiets kunt gebruiken. Zij zoeken dan ook een vrijwilliger die samen met u een mooie tocht kan maken. De vrijwilliger komt met de duofiets bij u en gaat samen met u op pad. Aan het gebruik van de duofiets zijn geen kosten verbonden, er wordt alleen een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Opening vrijdag 12 april
Om de officiële start van de fietsuitleen te vieren, wordt het Samenrijderspunt op vrijdag 12 april  om 10.30 uur feestelijk geopend. Iedereen is van harte welkom om de start bij te wonen.

Vrijwilligers gezocht
Er zijn mensen die niet zelfstandig meer kunnen fietsen en daarvoor gebruik willen maken van een duofiets, maar die tegelijkertijd ook niemand hebben die met hen mee kan fietsen. Om deze mensen de kans te geven een mooie fietstocht in en om Winterswijk te maken, is het Samenrijderspunt op zoek naar vrijwilligers die deze mensen kunnen begeleiden. Als vrijwilliger ga je zo af en toe met iemand met de duofiets op pad. Houdt u van fietsen, bent u sociaal en fysiek in een goede conditie? Dan komt het Samenrijderspunt graag met u in contact.
Wilt u meer informatie over het Samenrijderspunt, gebruik van maken van een duofiets of u aanmelden als vrijwilliger? Neem dan contact op via telefoonnummer 0543 200 036 (maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 15.00 uur), via e-mail samenrijderspunt@vpwinterswijk.nl of kom langs aan de Torenstraat 9.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen