Veertig wensen gaan op 6 oktober in vervulling

29 september 2017

Winterswijk loopt warm voor wensen ouderendag

 

Een rondvlucht boven het dorp, een bezoek aan een zus in Noord-Holland en uitleg over de pc. Zomaar enkele van de veertig wensen die tijdens  Nationale Ouderendag op vrijdag 6 oktober in Winterswijk in vervulling worden gebracht.

“We zijn aangenaam verrast over het aantal ingestuurde wensen en de diversiteit daarvan. We doen voor de eerste keer mee met dit initiatief op de Nationale Ouderendag. We hadden voorzichtig ingezet op zo’n tien mogelijk twintig wensen; Winterswijkers zijn best wat terughoudend met dit soort dingen, vandaar. Maar veertig, dat is echt heel mooi in het eerste jaar”, aldus een vertegenwoordiger van het comité.

 

De wensen van ouderen variëren van uitstapjes als een rondvlucht boven ons dorp, een avondje schouwburg, bezoek aan zus in Noord-Holland en een groepje dat nog een keer een treinritje wil maken. Maar ook een vrouw van midden 80 die met haar 90-jarige man een keer uitleg wil hebben over gebruik van een pc.  Een groep bewoners die bij hun wooncomplex een brievenbus wenst; het zijn zo maar een aantal wensen die binnenkwamen bij het comité. Het comité van de Winterswijkse Ouderendag bestaat uit diverse ouderenbonden, De Post (WMO-loket) Marga Klompé en de Winterswijkse uitdaging. De dag wordt mogelijk gemaakt door o.a. financiële bijdragen van het Nationaal Ouderenfonds, vele instanties die materieel, entreekaarten of arrangementen beschik-

baar stellen en natuurlijk al die vrijwilligers die zich die dag inzetten om alle wensen te helpen vervullen.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen