Veiliger fietsoversteek op Sportpark Jaspers

5 oktober 2017

WINTERSWIJK – De fietsoversteek bij Sportpark Jaspers, de thuisbasis van FC Winterswijk, wordt veiliger. Afgelopen week is begonnen met het aanpassen van de verkeerssituatie bij de entree naar de parkeerplaats. Aanleiding zijn de vele klachten over de slechte verlichting en de chaotische situatie bij de uitgang van de fietsenstalling van FC Winterswijk.
De gemeente heeft in overleg met het bestuur van FC Winterswijk en een externe deskundige een plan gemaakt om twee fietsoversteken op Sportpark Jaspers aan te passen, zo meldt de voetbalclub op haar website.
Het betreft de oversteek van het vrijliggende fietspad langs de westzijde van Jaspersweg, ter plaatse van de in/uitgang van het sportpark.  Deze komt op een verhoging te liggen om duidelijk aan te geven dat de fietsers voorrang hebben.
Ook de fietsoversteek naar de fietsenstalling van FC Winterswijk wordt op een verhoging (drempel) gelegd en iets verplaatst richting het parkeerterrein.
De oversteekplaats komt daarmee verder van het kruispunt af te liggen en is daardoor beter zichtbaar voor automobilisten die van/naar het parkeerterrein van FC Winterswijk rijden. Daarmee wordt ook voorkomen dat fietsers al te gemakkelijk via de rijbaan naar de fietsenstalling  fietsen in plaats van het fietspad te volgen.
Ook de verlichting wordt verplaatst, rekening houdend met flora- en faunawetgeving.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen