Verkoper moet aanbetaling tuinhuisje teruggeven

21 december 2017

ZUTPHEN/WINTERSWIJK – De verkoper van een tuinhuis aan de familie Van Koot in Winterswijk moet de ontvangen aanbetalingen voor het te bouwen huisje terugbetalen aan de klant. Dat heeft de rechtbank van Zutphen vandaag bepaald. Volgens de rechtbank had de man de verplichting om het tuinhuis te bouwen. Nu hij dit niet heeft gedaan, heeft de familie recht op terugbetaling van het betaalde geld.

De familie had een aannemingsovereenkomst gesloten voor de bouw van een maatwerk tuinhuis voor hun zoon die een ontwikkelingsstoornis in het autismespectrum heeft. Anders dan de tuinhuizenverkoper heeft doen willen geloven, heeft de familie niet een overeenkomst gesloten met Huysvanhout BV, maar met de verkoper zelf.

Vast staat volgens de rechtbank dat de familie 50 procent van de aanneemsom heeft aanbetaald, waarna materialen zijn geleverd. Vervolgens wilde de verkoper betaling van de andere 50 procent voordat hij zou beginnen met de bouw van het tuinhuis. De rechtbank oordeelt dat volgens de overeenkomst de verkoper aanspraak kon maken op de andere 50 procent bij oplevering van het werk en niet al bij levering van de materialen. Er was tenslotte afgesproken dat de verkoper een tuinhuis zou installeren, niet dat hij slechts materialen zou leveren. Dat betekent dat de man de verplichting had het tuinhuis te bouwen. Nu hij dat niet heeft gedaan, kon de familie de overeenkomst ontbinden. De familie heeft recht op het door haar betaalde geld en de verkoper kan de geleverde materialen ophalen.
De tuinhuizenverkoper had een tegenvordering ingesteld, waarbij hij onder meer rectificatie van een artikel in De Gelderlander vorderde. Die vordering is afgewezen. De rechtbank ziet niet in waarom de uitlatingen van de familie onrechtmatig zouden zijn; de familie heeft de feiten weergegeven.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen