Verplichte rijrichting op de Misterweg

4 april 2018

Wellicht is het u opgevallen? Enige tijd geleden hebben agenten in Winterswijk de verplichte rijrichting op de Misterweg gehandhaafd, waarbij het verboden is af te slaan naar de Landbouwstraat als u vanaf de Lidl aan komt rijden. De politie heeft gemerkt dat er verschillende motivaties waren waarom de verplichte rijrichting werd genegeerd, uiteenlopend van ‘ik heb het bord niet gezien’ tot ‘ik rijd altijd op deze manier de Landbouwstraat in’. De gemeente Winterswijk begrijpt dat deze verkeersmaatregel voor sommigen onlogisch lijkt en dat de maatregel ervoor zorgt dat u een klein stukje moet omrijden. Waarom deze maatregel leest u hieronder.

Vlak voor de spoorbomen staat het verkeersbord dat aangeeft dat u niet linksaf mag slaan.

De gemeente heeft samen met de politie en op verzoek van ProRail ervoor gekozen om wachtrijen en filevorming op de spoorwegovergang  te voorkomen. Wanneer u vanaf de Misterweg de Landbouwstraat in wilt rijden, nadat u de spoorwegovergang bent gepasseerd, kan het zijn dat het verkeer achter u moet wachten op de spoorwegovergang. Dit kan zeer onveilige situaties opleveren wanneer er een trein nadert en de spoorbomen dalen. Rijd u vanaf de Stationsstraat de Landbouwstraat in, dan is er geen kans op hinder op de spoorwegovergang. Vandaar dat de Landbouwstraat vanaf deze kant wel ingereden mag worden.

Rijdt u vanaf hier de Misterweg op dan mag u niet linksaf de Landbouwstraat in !

De gemeente  verzoekt u dan ook vriendelijk om vanaf de rotonde Europalaan – Misterweg via de Europalaan en Tuunterstraat uw bestemming aan de Landbouwstraat te bereiken. Een alternatief is om via de Gasthuisstraat en Tuunterstraat te rijden. Deze routes kosten u niet of nauwelijks meer reistijd en dragen bij aan een verkeersveilig en bereikbaar Winterswijk.

 

Bron: Gemeente Winterswijk
Foto’s: Peter van der Wel

Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen