Verwendag voor bewoners woonzorglocatie Klein Engelenburg

20 juni 2017

Brummen – Een activiteit die jaarlijks terugkeert en met veel enthousiasme wordt ontvangen is de Klein Engelenburg Verwendag. De dag staat in het teken van wellness. De eerste vrijdag van juni was het weer zover.

 

Wellness

De bewoners zijn het stralende middelpunt van allerlei ontspannende en zintuigprikkelende activiteiten. Verschillende disciplines zijn aanwezig zoals; twee schoonheidsspecialistes, een masseur, een barbier en huiskapster Elly met haar speciale hoofdmassages. Ook zijn er deze dag verschillende workshops te volgen, zoals vilten. Bewoners voorzien een heerlijk geurend zeepje van een kleurig laagje wol. Voor de lichamelijke beweging is de duofiets ingehuurd, voor een tochtje door Brummen. Degene die minder soepel in de benen zijn, konden een tochtje maken met de rolstoelfiets. Het keukenteam verzorgde smakelijke hapjes bij de lunch, met een ijsje van de ijscokar als toetje.

 

Muziek

Evenals andere jaren waren de Sunshine Soldiers aanwezig voor de muzikale begeleiding. Twee in een oud soldatenuniform geklede heren, gewapend met verschillende instrumenten, verblijdden de bewoners met zachte, herkenbare liedjes. Zij spelen en zingen op een ontroerende wijze liedjes uit de jaren ‘30 en ‘40, maar weten ook heel goed in te spelen op het moment. Deze twee muzikanten komen vaker bij de bewoners van Klein Engelenburg op bezoek, en weten precies welke bewoonster ze met hun muziek en hun aandacht kunnen prikkelen. Zelfs als iemand door dementie meer in zijn eigen wereld zit, weten ze contact te maken en verschijnt er een grote glimlach.

 

Speciale dag

Wat maakt het nou dat het deze dag specialer is om je haren en nagels te laten verzorgen dan op een gewone dag? Vanzelfsprekend wordt er dagelijks tijd en aandacht geschonken aan de uiterlijke verzorging van de bewoners. Het gaat om het totaalplaatje. Door de beleving met geuren, kleuren, smaken, voelen en horen. Er is een sfeer van warmte en blijheid. Ieder doet zijn best om er met elkaar een leuke dag van te maken. Zo fietst de huismeester met de rolstoelfiets rond en lakt de locatiemanager de nagels van bewoonsters. Kortom, wij kijken al uit naar de volgende Verwendag.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen