Vier dagen feest in Meddo

25 juni 2017

MEDDO- De weergoden zorgden voor behoorlijke afwisseling in het weer tijdens het Meddose Volksfeest dat afgelopen weekend plaats vond. De Meddonaren lieten het weer geen rol spelen en de dagen werden enorm druk bezocht.

 

Onder een prachtig zonnetje en zomerse temperaturen bliezen enkele muzikanten van Sint Jan op vrijdagmorgen om 8.45 uur reveille. Voor sommigen misschien wat vroeg maar voor de kinderen die aan de optocht meedoen was het laat genoeg. Vol trots lieten ze hun creaties zien aan het publiek aan de route. Ook de volwassenen hadden zich uitgesloofd en ook hun wagens waren het aanzien meer dan waard. Na de optocht werd iedereen door voorzitter Wilfried Boomers ontvangen in de tent op het feestterrein met een kop koffie en overheerlijke krentenbol aangeboden door Topbakker Sellink.

 

Hierna konden de kinderen van de basisschool deelnemen aan de spelen in de Pastorietuin en de volwassenen aan de diverse spelletjes rondom de feesttent.

De uitslag van de spelletjes in de Pastorietuin:

Groep 3 en 4:

1e plaats Groep Wit Manfred

2e plaats Groep Geel Chantal

Groep Oranje Sander

3e plaats Groep Blauw Ronald

4e plaats Groep Rood Annemieke

 

Groep 5 en 6: 1e plaats Groep Zwart Ellen

2e plaats Groep Roze Joyce

3e plaats Groep Goud Jill

Groep Groen Erik

4e plaats Groep Paars Mariët

 

Groep 7 en 8 werden door de schietvereniging op de schietbaan in Meddo getraind voor toekomstig schutterskoning(in). De uitslagen daarvan:

Beste schutter groep 7: Wout Hoog Antink 184 punten

Beste schutters groep 8 allen 187 punten:

Tim Pennings

Niels Sellink

Chanandra Siegerink

Uitslagen volksspelen volwassenen:

Doeltrappen:

Eerste Sibren Bemers

Tweede Gerard Collin

Derde Erik Bemers

 

Knikkerspel:

Eerste Rogier Esselink

Tweede Erik-Jan Klein Wolterink

Derde Michiel Tiggeloven

 

Sjoelen:

Eerste Uli Lageschaar

Tweede Marco Raben

Derde Wilma te Loo

 

Fietsband gooien:

Eerste B. Overkamp

Tweede M. Raben

Derde D. Prinsen

 

Hoedje Wip Wap:

Eerste Felix Raben

Tweede Wilma Smeenk

Derde Manon Höfkes en Koen Schurink

 

Klomp gooien:

Eerste Marco Raben

Tweede Bert Geessink

Derde Wilma Smeenk

Spijker slaan:

Bennie Tiggeloven

Roy Prinsen

Willie Wolterink

 

De band Rockebilly CC Jerome trio wisten de feestgangers vanaf 13.00 uur prima te vermaken.

‘s Avonds werd in de feesttent iedereen voorzien van goede muziek door de band Premium en de liefhebbers konden een optreden van zanggroep Colorful en conferencier Peer bijwonen bij Spiekerman. Tot in de kleine uurtjes bleef het onrustig in Meddo voordat de feestgangers, moe maar voldaan, hun bed in konden rollen.

 

Daar kwam een abrubt einde aan toen door muziekvereniging Sint Jan al om 7.45 uur reveille werd geblazen. De optocht moest opgesteld worden en in een lange sliert vertrokken wagens, wandelaars en fietsers naar koningin Adelinde Siegerink-Bouwman aan de Wormskampweg waar ruim 600 feestgangers onder een licht bewolkte hemel enorm gastvrij ontvangen werden. Ook burgemeester Joris Bengevoord en zijn partner Arjan van Bavel kwamen de koningin feliciteren en deden gezellig mee. Adelinde bedankte alle mensen die haar een fantastisch jaar als koningin bezorgd hebben. Ook werden de hoofdprijzen van de optocht bekend gemaakt. De vaandelzwaaiers brachten een ode aan koningin Adelinde en onder een licht bewolkte maar duidelijk koelere temperatuur dan de dag ervoor vertrok de optocht weer richting het feestterrein waar het koningsschieten begon. Jarmo Klanderman schoot de vogel bij het jeugdkoningsschieten eraf en mag zich komend jaar Jeugdkoning van Meddo noemen. Dewi Heideman knuppelde de vogel bij de dames eraf en is kon daardoor de titel van haar zus Inou als koningin van deze klasse het komend jaar overnemen. De spanning bij het grote vogel schieten nam onverwachts enorm toe. Ineens vlogen de stukken bij ieder schot eraf. Vraag was, wie het laatste stuk zou raken. Zelf het amper gelovend schoot Henk Goossens het laatste houtklompje naar beneden en mag hij zich het komend jaar Schutterskoningin van Meddo noemen.

De Partypoppers vermaakten daaropvolgend het publiek de rest van de middag.

‘s Avonds wist de band Steam de uitbundige feestgangers een geweldige avond te bezorgen.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen