Vijf onbewaakte spoorovergangen Winterswijk aangepakt

9 oktober 2017

WINTERSWIJK – De gemeente Winterswijk heeft ProRail formeel opdracht gegeven voor de aanpak van vijf onbeveiligde spoorwegovergangen in Winterswijk. In maart bereikten de gemeente, de provincie en ProRail
daar overeenstemming over. Aanleiding waren de dodelijke ongevallen op de overweg Huttenweg. Ondanks eerder genomen maatregelen zoals het afsluiten van deze overweg voor autoverkeer en het plaatsen van hekjes, vonden opnieuw dodelijke ongevallen en enkele bijna-ongevallen plaats.
Uitgangspunt van het plan van aanpak is dat twee overwegen worden beveiligd en drie overwegen worden opgeheven. De spoorwegovergangen aan de Greversweg en de Vreehorstweg worden opgeheven en de overweg aan de Huttenweg wordt beveiligd. Voor de overgangen aan de Klandermansweg en de Veldhorstweg moet nog worden bepaald welke wordt beveiligd of opgeheven. Alle spoorwegovergangen liggen in onverharde wegen.
De gemeente Winterswijk geeft nu aan Prorail formeel opdracht om het plan uit te voeren. Eerste actie zal zijn om een informatiebijeenkomst te organiseren, in samenwerking met betrokken partijen, voor alle belanghebbenden.
In totaal is met de maatregelen € 1,5 miljoen gemoeid, voor de helft gedragen door ProRail/Ministerie van Infrastructuur en Milieu en de andere helft door de gemeente Winterswijk en de provincie Gelderland. Op 5 april heeft de gemeenteraad hiervoor € 375.000 beschikbaar gesteld.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen