VIT aan de slag met vervanging mantelzorg in Berkelland

21 december 2017

VIT-hulp bij mantelzorg gaat in de gemeente Berkelland een vervolg geven aan het project ‘Vervangende mantelzorg Berkelland’.

Eerste vrijwilligers zijn er klaar voor !
Het College heeft besloten om de verdere uitvoering van het project bij VIT-hulp bij mantelzorg onder te brengen. Door VIT-hulp bij mantelzorg in te schakelen, wil de gemeente (over)belaste mantelzorgers ontlasten en de zorg (tijdelijk) over laten nemen door een zorgvrijwilliger.

VIT-hulp bij mantelzorg neemt het project over van welzijnsorganisatie Betula. Wethouder Marijke van Haaren: “Ik ben blij dat we zo snel een passende oplossing hebben gevonden voor de ondersteuning van overbelaste mantelzorgers, want we merken dat deze behoefte leeft. VIT heeft veel ervaring en expertise in huis als het gaat om het coördineren, begeleiden en werven van zorgvrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten. Ik hoop dan ook dat we op die manier iets voor mantelzorgers terug kunnen doen.”

Vervangende mantelzorg
Met de inzet van vrijwilligers via VIT-hulp worden mantelzorgers ontlast en krijgt de zorgvragende inwoner met een beperkt sociaal netwerk de mogelijkheid om (extra) ondersteuning te vragen. Deze inzet wordt gecoördineerd en begeleid door een professionele en een vrijwillige coördinator VIT-hulp bij mantelzorg. De zorgvrijwilligers die ingezet worden, zijn goed voorbereid op deze zorgtaak. Voordat zij ingezet worden in een thuissituatie volgen zij een cursus. Daarna krijgen ze informatie aangeboden door middel van themabijeenkomsten. De zorgvrijwilliger verricht geen verpleegkundige taken en geen huishoudelijke taken.

Basiscursus
De afgelopen weken zijn de eerste vrijwilligers voorbereid op het vrijwilligerswerk door het volgen van de Basiscursus van VIT. Ter bevestiging hiervan ontvingen ze het bijbehorende certificaat.
Om de te verwachten vraag naar vrijwillige zorg te kunnen beantwoorden, zijn er meer vrijwilligers nodig. VIT is ook op zoek naar een vrijwillige coördinator. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend meer informatie krijgen over dit vrijwilligerswerk door te bellen naar
(0544) 82 00 00.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen