Volksfeest koopt corsohal met geld verwoest feestgebouw

22 augustus 2017

WINTERSWIJK – De Vereeniging Volksfeest gaat een hal aan de Parallelweg aankopen als onderkomen voor corsobouwers. Het bestuur gaf gisteren zijn goedkeuring aan de aankoop en een grondige opknapbeurt van de voormalige hal ‘Leemrijse’ van de gemeente Winterswijk. Naast de al gehuurde corsohal aan de Laan van Hilbelink, heeft Vereeniging Volksfeest met de aankoop van de hal aan de Parallelweg een goed onderkomen voor vele corsobouwers veiliggesteld. Op dit moment wordt de hal door acht bouwers van A- en B-wagens gebruikt.
Na het komende bloemencorso wordt de hal grondig opgeknapt en zullen voorzieningen aangebracht worden om corsowagens te kunnen blijven bouwen. Op de beide locaties (Laan van Hilbelink en Parallelweg) kunnen dan 12 (zeer grote) A- en B-wagens gebouwd worden. Daarnaast is nog een aantal locaties beschikbaar bij bedrijven en particulieren voor de overige 10 A- en B-wagens.

De aankoop word gefinancierd uit de middelen die de Vereeniging nog had uit de verzekeringsgelden van het voormalige feestgebouw aan de Haitsma Mulierweg (nu de Storm) na de windhoos in 1966. In ruim 50 jaar zijn deze gelden voldoende om deze belangrijke aankoop te kunnen doen.

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen