Volksfeest wil voorjaarskermis naar Spoorstraat

12 december 2017

WINTERSWIJK – De Vereeniging Volksfeest wil de voorjaarskermis verplaatsen van het plein bij schouwburg De Storm naar het grote parkeerterrein aan de Spoorstraat. Volgens woordvoerder Fred Koskamp levert een kermis in het centrum meer bezoekers en beleving op. Bovendien wil Volksfeest dan een hele week kermis (van 23 t/m 29 april), zodat het voor kermisexploitanten ook rendabeler wordt er te gaan staan en er ook bijzondere attracties kunnen komen. Koskamp: “Het loont voor zulke exploitanten anders niet om een aantal dagen druk te zijn met opbouw en afbreken”.
Volksfeest heeft de gemeente Winterswijk benaderd met het verzoek de kermis volgend jaar op het terrein tegenover de oude bibliotheek te houden. Belanghebbenden kunnen tegen dat verzoek bezwaar maken tot 23 december, zo is vandaag in de mededelingen van de gemeente te lezen. Volgens Koskamp zal het geluidsvolume van de kermisattracties “zoals gebruikelijk in het centrum aangepast worden aan de nabijheid van woningen”.
De zogeheten Nacht van Oranje, van donderdagavond 26 april, zal in de schouwburg worden gehouden. Ook zullen de Smaakmakers in samenwerking met de Vereeniging Volksfeest een feesttent aan de noordzijde van de Markt plaatsen.

Foto: website Vereeniging Volksfeest.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen