Winkels Winterswijk draaien bovengemiddeld goed

7 juli 2017

WINTERSWIJK – De drukte in de winkelstraten van Winterswijk is dit jaar harder gestegen dan gemiddeld in Nederland. Dat blijkt uit cijfers van retailadviesbureau RMC uit Amsterdam op basis van de eerste zes maanden van 2017. Gemiddeld steeg het aantal bezoekers van Nederlandse winkelstraten over het eerste halfjaar voor het eerst sinds tijden weer en wel met 3,7 procent vergeleken met dezelfde periode van vorig jaar. Winterswijk behoorde tot de plaatsen met een ‘bovengemiddelde’ stijging. Hoe sterk het aantal passanten hier steeg, is niet gemeld.
Ook Bergen op Zoom, Helmond, Oss, Zeist, Tilburg, Middelburg en Heerenveen behoorden tot de winnaars. Maastricht, Breda en Den Bosch daarentegen bleven  achter bij de groei.
De online retailomzet blijft ook gestaag groeien, constateert het bureau. “Blijkbaar laten we ons door ons online koopgedrag niet afschrikken om naar de winkelstraat te komen. Het web leidt steeds vaker ook shoppers gericht naar de winkelstraat waar producten opgehaald worden of toch nog even gepast en ‘live’ gezien moeten worden. Zo grijpt een consument nooit mis en kan shoppen gecombineerd worden met een bezoek aan het terras, restaurant of museum”.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen