Winterswijk doet gooi naar hoogste opkomst bij raadsverkiezingen

16 februari 2018

WINTERSWIJK – De gemeente Winterswijk wil bij de verkiezingen op 21 maart de hoogste opkomst van het land behalen. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente Winterswijk gezegd. Ook burgemeester Joris Bengevoord heeft die ambitie op Twitter geuit. De gemeente heeft twee troeven ingezet om meer jongeren naar de stembus te lokken en bovendien een extra stembureau toegevoegd om de drukte in de wijk De Pas beter te spreiden.

Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen, in 2014, zat Winterswijk met een opkomst van 58,6 procent al boven het landelijk gemiddelde van 54%. Maar om in de top te komen zal Winterswijk nog flink aan de bak moeten, want de hoogste opkomst werd vier jaar geleden genoteerd in Schiermonnikoog met maar liefst 85,3 procent. Daar deden toen overigens alleen lokale partijen mee.

Winterswijkse jongeren die voor het eerst mogen stemmen, krijgen begin maart een brief met daarin een verkiezingsfilmpje op USB-stick en een op naam geschreven brief van burgemeester Joris Bengevoord. Ook kunnen jongeren (en overigens ook anderen) tussen 17.00 en 21.00 uur stemmen in uitgaansgelegenheid De Revolutie op de Markt. Verder is er een extra stembureau ingericht in de Harmonie aan de Groenloseweg om de drukte die gewoonlijk bij obs de Bargerpaske ontstaat, beter te spreiden.

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen