Winterswijk in actie voor aanschaf duofiets

4 oktober 2018

WINTERSWIJK – De afgelopen maanden heeft Else Klomps zich hard gemaakt om een duofiets voor alle Winterswijkers mogelijk te maken. Uit eigen ervaring weet zij hoe veel plezier je kunt beleven aan het samen met iemand fietsen in de omgeving van Winterswijk. Op dinsdag 16 oktober is er daarom een informatie-avond voor mogelijke vrijwilligers en sponsoren.
Met een duofiets kunnen mensen, die fysiek niet meer in staat zijn zelfstandig te fietsen, toch samen met een ander een fietstochtje maken. In Winterswijk is zo’n duofiets echter niet te huur of te leen. De organisatie van de PeGeWe fietsvierdaagse zorgde afgelopen juli dat er voor belangstellende deelnemers wel zo’n duofiets beschikbaar was. De gebruikers ervan genoten volop en dat maakte nog weer duidelijk hoeveel plezier men kan hebben met zo’n fiets. Ook werd toen duidelijk hoeveel vraag er in Winterswijk is naar zo’n fiets. In tegenstelling tot omliggende gemeenten zijn dergelijke fietsen op dit moment niet permanent beschikbaar in Winterswijk.
Else Klomps wil daar verandering in brengen. Samen met de Winterswijkse Uitdaging heeft zij het plan bedacht om minimaal een duofiets aan te schaffen die dan door alle Winterswijkers gebruikt kan gaan worden. Duofietsen zijn echter erg kostbaar. Het bedrag van 2.500 euro dat Else won met haar derde prijs van het DELA goededoelenfonds is onvoldoende om het plan helemaal te realiseren. Daarom zijn Else Klomps en de Winterswijkse Uitdaging op zoek naar extra sponsoren die eraan willen bijdragen om een duofiets aan te kunnen schaffen. Naar aanleiding van haar ideeën kwamen er al diverse reacties van Winterswijkse ondernemers binnen, die willen helpen om het plan te laten slagen. Else en de Winterswijkse Uitdaging zijn daar heel blij mee en hopen op nog meer steun om het plan daadwerkelijk te kunnen realiseren. Niet alleen financieel, maar ook als vrijwilliger kunnen mensen helpen bij de uitvoering van alle plannen.

Informatieavond
Om in contact te komen met mogelijke sponsoren en vrijwilligers wordt dinsdag 16 oktober  een informatieavond georganiseerd. Iedereen is van harte welkom op deze avond. Het doel van de informatieavond is om iedereen te informeren over de plannen die er zijn rondom de duofiets en om te horen welke ideeën andere Winterswijkers hebben. Ook komt de organisatie graag in contact met ondernemers die op welke wijze dan ook een steentje bij willen dragen, en met mensen die met een duofiets op pad willen, als gebruiker of als fietsmaatje. Die zijn zeker nodig, want zonder fietsmaatje kan een gebruiker niets. Ook mensen die op andere wijze willen helpen zijn welkom, evenals andere belangstellenden.
De informatieavond wordt dinsdag 16 oktober gehouden. Aanvang om 19.30 uur bij de Winterswijkse Uitdaging, Torenstraat 9 in Winterswijk.
Meer informatie via info@winterswijkseuitdaging.nl of bij Else Klomps. Zij is te bereiken via het telefoonnummer van de PeGeWe fietsvierdaagse: 06 5706 2576.

 

 

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen