Winterswijk krijgt Euregio-academie

19 maart 2018

WINTERSWIJK – Het Graafschap College wil in Winterswijk starten met een nieuw MBO-plus programma onder de naam Euregio Academie Willem V. Het college van burgemeester en wethouders stemde afgelopen dinsdag in met de planontwikkeling voor de Euregio Academie Willem V en is bereid financieel bij te dragen aan dit initiatief.

Euregio Academie Willem V
Het doel van het nieuwe opleidingenprogramma is om huidige en potentiële werknemers (MBO plus-niveau) op te leiden, zodat ze breed inzetbaar zijn in de regio, ook aan de andere kant van de grens. Door een combinatie van een sterke economie en daling van de potentiële beroepsbevolking zullen bedrijven in de Achterhoek steeds moeilijker aan goed gekwalificeerd personeel kunnen komen, De plannen voor de Euregio Academie Willem V helpen bedrijven in de grensstreek in de groeiende vraag naar goed opgeleid personeel.

Binnen de Euregio en zelfs breder is dit concept uniek. Door deze ontwikkeling ontstaat er een toekomstbestendige bijdrage aan het Achterhoeks en Euregionale onderwijs, de economie en werkgelegenheid. Het Graafschap College heeft hierover al afspraken met Saxion en is in gesprek met de HAN en ARTEZ om dit programma ook met hen te ontwikkelen en aan te bieden.

“De Euregio Academie Willem V is een geweldig initiatief van het Graafschap College dat de Achterhoek goed kan helpen om de krimp in de komende jaren aan te pakken”, zegt wethouder Ilse Saris.

Grensoverschrijdende diplomering
Het Graafschap College wil met het nieuwe programma mensen opleiden voor een diploma dat aan beide zijden van de grens wordt erkend. De school streeft met dit programma naar een de combinatie van leren en werken en zoekt daarvoor de samenwerking met bedrijven in de Euregio en ondersteuning van de euregionale arbeidsmarkt. Daarnaast wil het Graafschap College nauw gaan samenwerken met andere opleidingsinstituten, zoals  Saxion Hogeschool, Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN) en zo mogelijk met ARTEZ.

De Regio Achterhoek heeft inmiddels ingestemd met het project. De projectaanvraag moet nog wel worden goedgekeurd door de provincie Gelderland.
Foto: Alain van de Haar (directeur bij het Graafschap College) en wethouder Ilse Saris.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen