Winterswijk: sneller en harder optreden tegen drugspanden

21 december 2017

WINTERSWIJK – Burgemeester Bengevoord van Winterswijk wil sneller en strenger optreden bij het aantreffen van soft- of harddrugs in woningen of (bedrijfs)panden. Artikel 13b van de Opiumwet (ook wel de wet Damocles genoemd) geeft de burgemeester de bevoegdheid om handhavend op te treden tegen drugshandel en de aanwezigheid van drugs in de coffeeshop, cafés, of andere voor publiek toegankelijke lokalen. Dit artikel geeft de burgemeester eveneens de bevoegdheid om op te treden tegen drugshandel en de aanwezigheid van drugs in niet voor publiek toegankelijke lokalen, zoals een bedrijfsruimte, een loods en woningen.
Om uitvoering te kunnen geven aan de bevoegdheid die artikel 13b van de Opiumwet biedt, heeft de burgemeester de ‘Beleidsregels artikel 13b Opiumwet gemeente Winterswijk’ vastgesteld. Ook de burgemeesters van de gemeenten Aalten, Berkelland en Oost Gelre hebben met instemming van het Openbaar Ministerie en de politie Achterhoek-Oost de nieuwe beleidsregels op grond van artikel 13b van de Opiumwet vastgesteld.

Direct sluiten
In de beleidsregels is een handhavingsmatrix opgenomen. In deze matrix is te lezen voor welke periode de coffeeshop, cafés, bedrijfsruimtes, loodsen en woningen door de burgemeester kunnen worden gesloten. De maatregel om tot sluiting van een woning of pand over te gaan wordt, afhankelijk van de omstandigheden, voor 3 maanden, 6 maanden, 12 maanden of voor onbepaalde tijd opgelegd.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen