Winterswijk in top vijf beste fietssteden 2018

17 januari 2018

Winterswijk was samen met Etten-Leur, Zoetermeer, Veenendaal en Houten in de race voor de titel Fietsstad 2018. Deze verkiezing werd georganiseerd door de Fietserbond en maakte onderdeel uit van de landelijke bijeenkomst Toekomst van de Fiets in het provinciehuis Utrecht. Houten is vandaag als winnaar uit de bus gekomen, Winterswijk werd vierde. Winterswijk feliciteert Houten met het behalen van deze titel.

 

Mevrouw De Jong van de gemeente Winterswijk (beleidsmedewerker Verkeer) is erg trots op de nominatie voor deze verkiezing. De Jong: “Deze nominatie is echt de kroon op ons werk. Veel partijen zetten zich in om het fietsnetwerk in het grensgebied waarin Winterswijk ligt, het hele jaar door goed te onderhouden.”

Verdienste van ons allemaal
De gemeente richt zich met name op  de infrastructuur, deze moet goed aansluiten bij het unieke landschap. Winterswijk is een fietsvriendelijke gemeente met zo’n 100 kilometer aan fietspaden, grotendeels voor recreatief gebruik. De Jong: ”Recent hebben we nog 20 kilometer fietspaden opgeknapt en verbreed. Veel van onze fietspaden maken onderdeel uit van het fietsknooppuntensysteem. Ook sluiten ze aan op de knooppuntenroutes van de Duitse buurgemeenten. Dat is vanwege onze grensligging een groot voordeel en die routes zijn daarmee dus ook zeer waardevol voor de toeristische sector. De fietspaden worden ook door de inwoners van Winterswijk gewaardeerd en worden intensief gebruikt, zowel recreatief als voor woon-werkverkeer. Winterswijkers willen ook bezoekers van onze gemeente graag laten genieten van de omgeving en zijn erg gastvrij. Zo stellen particulieren bijvoorbeeld hun grond  beschikbaar, zodat toeristen van de mooiste plekken van ons buitengebied kunnen genieten. Als gemeente zijn we daar heel trots op. De titel Fietsstad 2018 is dan ook de verdienste van ons allemaal!”

Verkiezing Fietsstad 2018
De Fietsersbond sloot in juni 2017 de publieksronde van de verkiezing van Fietsstad 2018 af. Drie maanden lang konden Nederlandse fietsers hun stem laten horen over het fietsklimaat in hun gemeente. Daar is in grote getalen gehoor aan gegeven. Maar liefst 45.742 fietsers uit bijna alle Nederlandse gemeenten vulden de enquête in. De prijs Fietsstad 2018 werd op 16 januari overhandigd door mevrouw Van Veldhoven (Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat) en de heer Van Kleef (jurylid).

Juryrapport over Winterswijk
Winterswijk heeft één heel gedreven fietsambtenaar en die doet blijkbaar goed werk, want de fietsers zijn dik tevreden. Winterswijk heeft jarenlang een goed en consequent fietsbeleid gevoerd. ‘Binnen en de buiten de bebouwde kom kun je goed fietsen’, zegt Kamminga. ‘Wellicht speelt ook mee dat toerisme erg belangrijk is in de Achterhoek. Er is een economisch belang om het voor de recreatieve fietsers goed voor elkaar te hebben. Maar het voornaamste is dat Winterswijk tevreden inwoners wil hebben.’


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen