Winterswijk vanuit de lucht

29 september 2017

Het is een prachtige foto om een nieuwe serie over Winterswijk vanuit de lucht mee te beginnen: de wijk Het Kreil en een deel van de stationsomgeving. Op deze foto, geschoten op 12 augustus richting het oosten,  is ook goed te zien hoe groen Winterswijk zelfs in de kern is.

 

Onderaan rechts ligt het spoor naar Arnhem en een stukje van het museum Transit Oost, dat naar verwachting volgend jaar de deuren zal openen. Rechtsonder loopt ook het nieuwe fietspad vanaf de Wooldseweg door het ‘spoorbosje’,  vroeger een gebied met draaischijven, loodsen en een watertoren op het NS-emplacement, maar nu een parkje waar veel vleermuizen huizen.  Centraal op de foto de wijk Het Kreil met zijn kenmerkende arbeiderswoningen en straatnamen uit de textiel (ketting, spoel,wever, schering en inslag). Daarachter, iets links van het midden, zijn de nieuwe witte huizen met donkere daken in park de Huininkmaat te zien. En weer daarachter steekt nog net de hoogbouw van zorgcentrum de Pelkwijk boven de bomen uit.

 

Prominent aan de horizon, links van het midden torent de hoge silo van de steengroeve boven het groen uit en iets meer naar rechts de windmolens over de grens ten noorden van Oeding. In de komende edities meer foto’s van Winterswijk vanuit de lucht.

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen