Woont u veilig in het buitengebied?

18 juli 2017

Project ‘Leefsamen’

 

De gemeente Winterswijk en de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) zoeken naar manieren om mensen in het buitengebied te helpen langer zelfstandig te blijven wonen.

Het project Leefsamen is een project voor sociale alarmering waarmee op andere plaatsen in het land goede ervaringen zijn opgedaan. Inwoners van het buitengebied van Winterswijk kunnen nu ook gebruikmaken van deze mogelijkheden. Bent u ongeveer 65 jaar of ouder of bent u op enige manier verminderd zelfredzaam, woont u in het buitengebied van Winterswijk en wilt u graag zelfstandig blijven wonen? Doe dan mee aan het project ‘Leefsamen’ in het buitengebied van Winterswijk.

 

Heeft u interesse?

Als u deelneemt aan het project dan krijgt u onder andere twee rookmelders, een personenalarm, een inbraakalarm en bewegingssensoren. Bij een alarm worden familie, buren en/of mantelzorgers gewaarschuwd via hun telefoon. Ook kan er een bericht uitgaan naar een particuliere alarmcentrale en de professionele hulpdiensten. Wilt u zich aanmelden voor Leefsamen, dan heeft u een werkende internetverbinding nodig. U kunt zich aanmelden door uw naam, adres en telefoonnummer te sturen naar aanmelden@leefsamen.nl. Bellen kan ook via (088) 60 560 262. Meer informatie vindt u op: www.leefsamen.nl/winterswijk

 

Proefperiode voor € 50,-

Als u zich voor 1 augustus aanstaande aanmeldt, dan betaalt u eenmalig € 50,- voor een proefperiode van negen maanden (normale prijs € 340,-). Dat kan voor u zelf zijn, maar bijvoorbeeld ook namens uw ouders of dierbaren. Gedurende deze negen maanden wordt regelmatig contact onderhouden met de deelnemers om ervaringen te delen. Voor het eind van deze periode bestaat de mogelijkheid het contract te beëindigen of te verlengen. Als u besluit het contract te beëindigen, dan houdt u de apparatuur. Een aantal technische mogelijkheden is dan niet meer beschikbaar.

 

Ouderen blijven steeds langer zelfstandig thuis wonen. Onderzoek wijst uit dat ouderen die thuis wonen meer risico’s lopen. Bijvoorbeeld om slachtoffer te worden van een inbraak of een woningbrand. Bovendien raken ouderen hierbij vaker (dodelijk) gewond. In het buitengebied kost het enige tijd voordat de professionele hulpdiensten aanwezig zijn. Redt u het tot die tijd op eigen kracht of kunt u hulp uit uw omgeving gebruiken?

 

Het project ‘Leefsamen’ wordt ondersteund door Belangenverenigingen buitengebied Winterswijk, de gemeente Winterswijk, de brandweer, de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland en de politie, team Winterswijk.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen