Zeezeiler Henk de Velde komt naar Winterswijk

24 mei 2018

De bekende zeezeiler Henk de Velde komt dit najaar naar Winterswijk voor een lezing bij ouderenorganisatie kbo-pcob. Op woensdag 17 oktober zal hij in woonzorgcentrum De Pelkwijk vertellen over zijn belevenissen.

Henk de Velde (69) is bekend van zijn vele lange zeiltochten over de wereldzeeën.  In 1978 begon hij samen met zijn toenmalige vrouw een tocht die zeven jaar zou duren. In 1989 verbeterde hij bijna het wereldrecord solo over de wereld zeilen, waar hij 158 dagen over deed, een ruime week meer dan het toenmalige record van 150 dagen. Op zijn derde grote reis in de jaren negentig, die door tv-shows werd gevolgd, raakte hij vermist en kwam hij in aanvaring met een containerschip. In 2001 begon hij aan een tocht over de Noordelijke IJszee en moest hij tien maanden overwinteren in Siberië.  De Velde kwam ook vast te zitten in het pakijs, waaruit hij uiteindelijk door een Russische ijsbreker werd bevrijd.
De Velde heeft veel boeken geschreven over zijn avonturen, waaronder de bestseller Een vermoeden van vrijheid.

Verder bij kbo-pcob dit najaar:

19 september:  digitale rondleiding Winterswijk verzorgd door Het Gilde.

21 november:  Aleid Bongen over de Amish in Noord-Amerika.

December: gezamenlijke kerstviering met kbo. Er wordt nog overlegd over de datum.

De ledenmiddagen zijn op alle 3e woensdagen van de maand bij Woonzorgcentrum De Pelkwijk, Laan van Hilbelink 95 in Winterswijk. Aanvang 14.30 uur, zaal open 14.00 uur. Entreeprijs: € 3,00 inclusief twee consumpties.

Wie vervoer wil naar deze middagen kan zich melden bij Gerrit Sloetjes, Brinkeweg 44, tel: 565314.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen