Zeven aanhoudingen in Aalten om illegale hennepteelt

12 januari 2018

AALTEN – In een woning aan de Gendringseweg zijn vanochtend zeven mensen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij het illegaal kweken van hennep. Het gaat om twee vrouwen en vijf mannen. In het huis en de bijbehorende schuren zijn ongeveer 1200 hennepplanten aangetroffen.
De politie kwam de teelt op het spoor na een melding. In het onderzoek registreerde een warmtebeeldcamera van de politiehelikopter warmte op het terrein.  De politie trof in de woning een kwekerij aan met zo’n 90 planten. In een van de schuren werd een kwekerij aangetroffen met zo’n 1100 planten. Ook werd er in een schuur een kwekerij aangetroffen die nog niet in werking was. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt.
Alle zeven aanwezigen zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Het gaat om twee vrouwen; een 31-jarige vrouw zonder vaste woon of verblijfplaats en een 32-jarige vrouw uit Driel. Daarnaast zijn er vijf mannen aangehouden; een 24-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats, een 31-jarige man uit Arnhem, een 41-jarige man uit Aalten, een 41-jarige man uit Driel en een 43-jarige man uit Aalten.  Het zevental wordt verhoord en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden
De politie treft regelmatig een hennepkwekerij aan op basis van tips. Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

  • Aanwezigheid van hennepgeur.
  • Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting.
  • Constant zoemend of ronkend geluid.
  • Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

Lees hier meer over illegale hennepteelt.

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen