Zondag beraad over crisis in Winterswijkse coalitie

1 februari 2019

WINTERSWIJK – De fractievoorzitters van de Winterswijkse gemeenteraad komen zondagavond bijeen om te praten over de crisis in de Winterswijkse politiek. Vanmorgen zegde het CDA het vertrouwen in Winterswijks Belang op, waarmee een einde kwam aan de vorig jaar gevormde coalitie van CDA en Winterswijks Belang. Tot het aantreden van een nieuw college blijft het huidige college aan en zullen lopende zaken doorgang vinden.
Volgens een perserklaring van het CDA werd de samenwerking met de fractie van Winterswijks Belang de afgelopen maanden ‘steeds moeizamer’. “Het dieptepunt werd gisteravond tijdens de raadsvergadering bereikt. Onze wethouder en fractievoorzitter werden onterecht publiekelijk uitgemaakt voor leugenaar”, aldus het CDA. “Wij zijn daarom tot de conclusie gekomen dat er geen vertrouwensbasis meer is voor een goede samenwerking binnen deze coalitie met Winterswijks Belang.”
Winterswijks Belang zegt de beslissing van het CDA te betreuren. “Er ligt een machtig mooi akkoord met veel ambitie. Daar staan we nog steeds voor 100% achter. Winterswijk verdient dit niet. Wij stappen niet op. Wij breken niet. We gaan door.”


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen