ZOOV nu ook actief met vervoer naar werk en school

31 augustus 2017

REGIO – Deze zomer is vervoersdienst ZOOV gestart met twee nieuwe activiteiten: het leerlingenvervoer en het vervoer van medewerkers van Laborijn in Aalten. De introductie volgens ZOOV zonder grote problemen verlopen.

ZOOV is sinds 1 januari 2017 het vervoersysteem van de Achterhoekse gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oude IJsselstreek, Oost Gelre en Winterswijk. Het belangrijkste streven met ZOOV is om de Achterhoek bereikbaar te maken voor iedere reiziger. Begin dit jaar is dit al gelukt voor reizigers met een Wmo-indicatie voor het regiotaxivervoer. Deze zomer kwam daar het vervoer van Wsw-medewerkers naar en van hun werk bij en sinds 21 augustus verzorgt ZOOV ook het leerlingenvervoer.

“Ruim duizend leerlingen reizen sinds dit nieuwe schooljaar met ZOOV naar school en ’s middags weer naar huis. Door de gemeenten, ZOOV en de vervoerders die we voor dit vervoer hebben gecontracteerd, is deze zomer hard gewerkt aan alle voorbereidingen. Van het regelen van genoeg taxi’s tot het indelen van de leerlingen in de taxi’s en het maken van de nieuwe schoolroutes. Want deze duizend leerlingen gaan naar wel zeventig verschillende scholen.”, laat Geert-Jan Verzijden, coördinator van ZOOV, weten.

Munckhof verzorgt de vervoercentrale voor ZOOV en is daarmee verantwoordelijk voor de planning en aansturing van het vervoer.

De eerste maanden zijn voor ZOOV positief verlopen. Zo hebben de auto’s van ZOOV in het eerste halfjaar ruim een miljoen kilometers afgelegd en zijn er ruim 120.000 reizen met ZOOV gemaakt. Ook de introductie van het vervoer met ZOOV Werk en ZOOV School ging zonder veel problemen. “Problemen die zich voordeden, hebben we kunnen oplossen. Daarvoor hebben we deze periode extra mensen klaar staan”, aldus Geert-Jan Verzijden namens ZOOV.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen