Zorg en ondersteuning voor inwoners gegarandeerd

24 december 2017

Gemeenten ronden inkoop Wmo en Jeugdhulp succesvol af

Inwoners die zorg of ondersteuning ontvangen vanuit de Wmo en/of Jeugdhulp kunnen daar in de Achterhoek ook in 2018 op rekenen. Deze week hebben de Achterhoekse gemeenten de inkoopronde voor 2018 succesvol afgerond.

De gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oude IJsselstreek, Oost Gelre en Winterswijk hebben voor 2018 ruim 200 zorgpartners gecontracteerd. Zij leveren komend jaar de benodigde zorg en ondersteuning aan inwoners die via de gemeenten gebruik maken van Wmo en Jeugdhulp.

Kwaliteit voorop
In de afgelopen periode hebben alle zorgaanbieders de mogelijkheid gehad zich in te schrijven voor het leveren van Wmo- en Jeugdhulp in de Achterhoek. Dit gebeurde via een inkoopprocedure, waarbij goed wordt gekeken of de aanbieders voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen. Ditmaal bleek het nodig om de inschrijfronde nog een extra keer open te stellen, omdat niet alle (huidige) aanbieders in staat bleken om tijdig aan de inschrijfeisen te voldoen. Desondanks is het in de Achterhoek gelukt om ruim voor 1 januari 2018 de inkoop af te ronden.

Aanbieders houden huidige cliënten
Veruit de meeste aanbieders die op dit moment zorg en/of ondersteuning leveren in de Achterhoek, zijn ook voor 2018 gecontracteerd. Een kleine groep (ongeveer vijftig aanbieders) is voor 2018 niet opnieuw toegelaten. Dit heeft echter géén gevolgen voor inwoners die op dit moment zorg en ondersteuning van deze aanbieders ontvangen. Wie nu zorg of ondersteuning krijgt, behoudt deze van de vertrouwde aanbieder. Anders gezegd: de zorgcontinuïteit blijft in 2018 gewaarborgd. De enige consequentie is dat deze aanbieders in 2018 geen nieuwe cliënten krijgen aangereikt vanuit de gemeenten. Uiteraard kunnen deze aanbieders besluiten om bij de volgende inkoopronde, in april 2018, alsnog mee te doen. Voldoen zij dan aan alle vereisten, dan krijgen zij alsnog een contract in de Achterhoek en kunnen zij weer nieuwe cliënten aannemen.

 

Bron: Gemeente Oost Gelre

Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen