Zorgen over voorzieningen in wijken Winterswijk

11 oktober 2017

WINTERSWIJK – De PvdA maakt zich zorgen over het niveau van voorzieningen in Winterswijkse woonwijken. Met name in Winterswijk-Oost dreigt dat te verzwakken door eerst het verdwijnen van een bank en pinautomaat en nu ook een bakker en mogelijk ook een supermarkt.
PvdA-raadslid Ubel Zuiderveld schrijft dit in vragen aan het college van B en W in Winterswijk. Volgens hem maken bewoners zich zorgen over het voorzieningenniveau. Zuiderveld schrijft dat het huidige beleid vooral gericht is op het centrum en buurtschappen, terwijl de wijken ook van groot belang zijn.
Wethouder Ilse Saris antwoordt de PvdA dat het college deze zomer te horen kreeg dat de supermarkt Plus per 15 oktober zal stoppen. Binnenkort gaat het college in gesprek met de eigenaar/investeerder van het pand over de nieuwe invulling, waarbij leidend is dat die gericht moet zijn ‘op het economische principe van vraag en aanbod van het winkelbestand in de wijk’.
Saris schrijft het belangrijk te vinden dat de ontmoetingsfunctie in de wijk op peil blijft. Zij wijst daarbij op woonzorgcentrum De Pelkwijk, waar een café/restaurant is, bibliotheekservice, expositieruimte, internetcafé, huiswinkel en kapper. De Pelkwijk biedt deze ontmoetingsplek ook voor de buurtbewoners, aldus de wethouder. “Daarmee acht het college het voorzieningenniveau op peil”.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen