Zwijmelen met kerstsingles

8 december 2017

Oh wat zijn we er toch gek op, die kerstsongs die steeds ruimer voor kerst op de radiozenders te beluisteren zijn. Iedere zichzelf respecterende artiest heeft ooit een kerstsingle uitgebracht, anders tel je immers niet mee en kun je de (kerst)boom in . Het zijn ook vaak van die lekkere meezingsongs. We verlangen allemaal naar die gezellige kerstdagen, liefst met sneeuw en waarschijnlijk zingen we ze daarom zo massaal mee.

Natuurlijk zijn het ook elk jaar weer vaak dezelfde songs die voorbijkomen; we kunnen ze wel dromen, dus ook meezingen. All I Want For Christmas van Maria Carey, Driving Home For Christmas van Chris Rea en Last Christmas van Wham zijn liedjes die iedereen kent. Ook Nederlandstalige liedjes zoals Flappie van Youp van ‘t Hek , Eenzame Kerst van André Hazes en Kling Klokjes van Jantje Smit, we kennen ze allemaal.
Ook meerdere Winterswijkers hebben ooit een kerstsong uit gebracht. Medewerkers van Slingeland FM kwamen in 1996 met een prachtige kerstsong op de proppen, genaamd Een Heel Gelukkig Kerstfeest. Het nummer werd destijds opgenomen in de gerenommeerde studio’s van plaatsgenoot Willem Sprick  Voormalig plaatsgenoot Daniel Sahuleka bracht zelfs al meerdere kerstnummers/albums uit zoals Christmas Day en Every Day Must Be Christmas. Nog niet zo lang geleden waren het de 3B’s die met Het Is Weer Kerstmis een professionele song opnamen die o.a. op Omroep Gelderland te zien was.

 

Joop Derksen: kerstsongs in dialect maken veel los

We kennen Joop  Derksen als de man achter het immens populaire radioprogramma “Rond-Umme” Maar ook van zijn seniorendisco “Doar-Umme“ waarmee Joop vele ouderen nostalgische muziekmomenten laat herbeleven.

Joop:  “Kerstsongs in het Achterhoeks en Twents zijn er zeker ook. Ze gaan in de meeste gevallen over de klassieke kerst. Zoals het Brook Duo met Heur Onze Toor’n Klokken. Maar ook regionale artiesten als Aalt Westerman, Karts, Marajanne Wolsink en de Grolsche Hofzangers maakten echte kerstliedjes. Ook de popgroep ENorm maakte eens een kerstlied getiteld Op`t Hoes An Met Keasmis.  Bij deze kerstmuziek, maar natuurlijk ook andere muziek die ik draai, merk en zie je gewoon dat er emoties vrij komen, maar ook dat men er kracht uit haalt. Dit vertaalt zich dan weer in de waardevolle reacties die je krijgt.”

 

We vroegen een aantal personen met een Winterswijkse link wat ze de mooiste kerstplaat vinden.

Burgermeester Joris Bengevoord

Ik heb geen favoriete kerstplaat, maar ik denk bij kerst altijd wel aan kerst bij mijn opa en oma. Die hadden altijd een kerst CD van Andre Rieu opstaan die ze dan de hele avond op repeat zetten. Als ik een plaat moet kiezen is het Band Aid – Do They Know it`s Christmas?

 

Actrice Truus Te Selle

Hoe leit dit Kindeke, gezongen door Herman van Veen, begeleid door het Barok-ensemble o.l.v. Ton Koopman.

 

Hardloper Lars Duistermaat

Slade – Mary Christmas

 

Schrijfster Johanna Reiss ( Annie de Leeuw )

I`m Dreaming Of a White Christmas , uitvoering van Irving Berlin

 

Journalist Jan Colijn

The Eagles – Please Come Home For Christmas

 

Biersommelier Alain Schepers

Band Aid – Do The Know It`s Christmas?  Het was mijn allereerste single, gekocht bij Music All-in, in de Wooldstraat

 

Journalist/natuurkenner Bernhard Harfsterkamp

The Vandals – Hang Myself From The Tree

 

DJ en radiopresentator Geert Krosenbrink

Band Aid – Do The Know It`s Christmas . Ik krijg er elk jaar nog weer kippenvel van. De boodschap van het nummer is en blijft actueel en tegelijkertijd roept dit nummer bij mij ook weer herinneringen op aan de sfeervolle kersttijd bij discotheek Moustache

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen